Latest Assam Current Affairs The Best For Your Exam

Assam Gk News
0

ASSAM CURRENT AFFAIRS WEEKLY

 

9th September Assam current affairs note

Assam current affairs MCQSseptember-assam-current-affairs-note

Q1.Novak Djokovic, who won the US Open 2023 men's singles title, is a player from which country?





ANSWER= (C) Serbia

Q2.In which city will the Street Child Cricket World Cup be organized?





ANSWER= (C) Chennai

Q3.What is the transaction limit for small-value digital payments in offline mode, as of September 2023?





ANSWER= (C)Rs 500

Q4.Which company has launched a new mobile application called ‘Share(dot)Market’?





ANSWER= (C) PhonePe

Q5.Which country's men's team won the bronze medal in the Asian Table Tennis Championship 2023?





ANSWER= (A)India




10th-september-assam-current-affairs-note


Q6. Who has become the third spinner of England to take 100 wickets in ODI cricket?





ANSWER= (A) Moeen Ali

Q7.Nilachal Flyover, which was seen in the news, is located in which state?





ANSWER= (C) Assam

Q8. Who won the US Open 2023 women's singles title?





ANSWER= (A) Coco Gauff

Q9.Who is the first woman to head the Railway Board of India?





ANSWER= (D) Jaya Verma Sinha

Q10.When is the International Literacy Day observed annually?





ANSWER= (A) 08 September


11th-september-assam-current-affairs-note

Q11.To which country has India handed over the presidency of G20 during the New Delhi G20 summit?





ANSWER= (B) Brazil

Q12. National Green Tribunal (NGT) has directed the Border Roads Organisation (BRO) to plant at least 10,000 trees in which state?





ANSWER= (D) Uttarakhand

Q13. Gati Shakti University, Vadodara has signed an MoU with whom?





ANSWER= (C) Airbus India

Q14.Where is the world's highest fighter airfield being developed?





ANSWER= (B) Ladakh

Q15.Who has been chosen as the chair of groups of ministers (GoMs) on GST System Reforms?





ANSWER= (A) Ajit Pawar


12th-september-assam-current-affairs-note

Q16. How many scientists have been selected for the Shanti Swarup Bhatnagar Award for the year 2022?





ANSWER= (A) 12

Q17. Which was the wettest town in the country, during August 2023?





ANSWER= (D) Rishikesh

Q18. Who launched the 'One Week One Lab' program in New Delhi?





ANSWER= (D) Dr.Jitendra Singh

Q19.Which team is the winner of the FIDE World Rapid Team Championship?





ANSWER= (C) WR Chess

Q20. ‘CrossLinx accelerator program’ is associated with India and which country?





ANSWER= (D) USA


13th-september-assam-current-afffairs-note

Q21. Who has become the fastest batsman to score 20,000 runs in One Day International cricket?





ANSWER= (A) Virat Kohli

Q22.Which association has been inducted as a permanent member during the New Delhi G20 summit?





ANSWER= (A) African Union

Q23.Which institution launched the ‘Adopt a Heritage 2.0’ program?





ANSWER= (C) Archaeological Survey of India

Q24.As per Youth Affairs and Sports Ministry, how many Khelo India Centres will be established within a year?





ANSWER= (A) 1000

Q25. Where was the meeting of heads of Asian Coast Guard agencies held?





ANSWER= (C) Istanbul


14th-september-assam-current-affairs-note

Q26.With whom has NABARD signed an agreement to promote data-driven innovation?





ANSWER= (A) UNDP India

Q27.Which country is set to hold a referendum to recognize the country’s Indigenous people in its constitution?





ANSWER= (A) Australia

Q28. Utkela Airport has been inaugurated in which state/UT?





ANSWER= (C) Odisha

Q29.Which team won the title of SAFF U-16 Championship 2023?





ANSWER= (D) India

Q30. Which country is hosting the 'Exercise Bright Star - 23'?





ANSWER= (B)Egypt

Post a Comment

0 Comments
Post a Comment (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !
To Top