Top 20 Assam General Knowledge

Assam Gk News
0

 TOP 20 ASSAM GENERAL KNOWLEDGE QUESTIONS

Q1. . What is an Arctic tern?





ANSWER= (C) A migratory bird

Q2. What is the capital of Taiwan?





ANSWER= (B) Taipei

Q3. Which of the following is the largest continent in the world?





ANSWER= ( A) Asia

Q4.Varanasi is situated on the bank of which river?





ANSWER= (C) Ganga

Q5. Which of the following cities is known as Pink City'?





ANSWER= (A) Jaipur

Q6. Which waterway connects the Andaman ┼×ea with South China Sea?





ANSWER= (A) Strait of Malacca

Q7.Who is the author of the book, David Copperfield ?





ANSWER= (D) Charles Dickens

Q8.Avesta is the holy book of which religion?





ANSWER= (A) Zotoastrianism

Q9.Who wrote the Harry Potter series of books?





ANSWER= (D) J. K. Rowling

Q10. What is the other name of Chanakya?





ANSWER= (B) Kautilya

Q11. Who was the first human to walk in space?





ANSWER= (D) Alexei Leonov

Q12. The Taste of India' is the brand slogan of which company?





ANSWER= (C) Amul

Q13. How many Lok Sabha members represent Assam in the Indian Parliament?





ANSWER= (B) 14

Q14. Where is the Headquarters of the International Labour Organization (ILO) situated?





ANSWER= (C) Geneva

Q15.Who among the following was the founder of Slave Dynasty in India?





ANSWER= (C) Qutb al-Din Aibak

Q16. Who among the following was a son of Emperor Babar?





ANSWER= (A) Humayun

Q17. Jallianwala Bagh Massacre took place in which of the following cities?





ANSWER= (B) Amritsar

Q18. Which of the following is also known as common salt'?





ANSWER= (C) Sodium chloride

Q19. Typhoid fever is a disease caused by





ANSWER= (B) bacteria

Q20. Which among the following diseases is not spread by mosquitoes?





ANSWER= (C) Kala-azar

Post a Comment

0 Comments
Post a Comment (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !
To Top